Edge computing

Edge computing betekent data verwerking dichtbij de bron voor snelle, lokale besluitvorming.

Betekenis: Edge computing

Stel je voor dat je een supersnelle beslisser hebt die rechtstreeks op de actieplek aanwezig is en niet eerst nog een sprintje moet trekken naar een afgelegen brein om te overleggen. Dat is eigenlijk wat Edge computing in de digitale wereld doet. Het is een manier van data verwerken die dicht bij de bron ligt, precies daar waar de informatie binnenkomt of gebruikt wordt. Zo hoeven gegevens niet eerst een uitstapje te maken naar een centrale server ver weg, maar kunnen beslissingen snel en lokaal genomen worden. Dat maakt het ideaal voor toepassingen waar timing een hoofdrol speelt, zoals zelfrijdende auto's of slimme fabrieken. Met Edge computing krijgt snelheid er een nieuwe dimensie bij en kunnen apparaten een stuk zelfstandiger opereren.

In een wereld waarin we steeds afhankelijker zijn van onmiddellijke data-analyse en real-time besluitvorming, is Edge computing de stille kracht achter veel slimme technologieën. Het verlicht de druk op centrale netwerken en kan de privacy en beveiliging verbeteren doordat data dichterbij huis blijft. De volgende keer dat je een snelle responstijd ervaart van een digitaal apparaat, is de kans groot dat Edge computing in de coulisse staat te glunderen.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!