Disavow

Disavow helpt bij het afwijzen van schadelijke links naar je website om negatieve SEO te bestrijden.

Betekenis: disavow

In de dynamische wereld van zoekmachineoptimalisatie is de term disavow een strategisch redmiddel voor websites die ongewild gekoppeld zijn aan twijfelachtige of spammy externe links. Stel je een netwerk van digitale wegen voor die naar je site leiden. Soms worden er paden aangelegd die je liever niet op je landkaart hebt staan. Door het gebruik van de disavow-tool, een instrument aangeboden door zoekmachines zoals Google, kunnen website-eigenaren deze ongewenste links 'afzweren'. Dit is alsof je tegen de zoekmachine zegt: "Deze links horen niet thuis in mijn buurt en ik wil niet dat ze invloed hebben op mijn reputatie."

De disavow-tool is vooral handig in situaties waarin je geen controle hebt over de externe sites die naar jouw website linken. Het is een soort schoonmaakactie om je linkprofiel netjes en respectabel te houden. Websites die lijden onder de last van negatieve SEO-aanvallen, door concurrenten of spammers, kunnen middels disavow een signaal afgeven aan zoekmachines dat deze schadelijke links niet geassocieerd moeten worden met hun site.

Zoekmachines hechten veel waarde aan links als een stem van vertrouwen, maar ze weten ook dat niet alle stemmen eerlijk zijn verkregen. Door actief je backlinks te beheren en waar nodig de disavow-tool in te zetten, bescherm je de geloofwaardigheid en kwaliteit van je website. Toch is voorzichtigheid geboden: een overijverige toepassing van disavow kan ook gezonde links uitsluiten die juist bijdragen aan de autoriteit van je site. Deskundige kennis van SEO en een doordachte benadering zijn daarom cruciaal.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!