Profitbasedbidding

Profitbasedbidding is een advertentie strategie waarbij adverteerder biedingen plaatst met de verwachte winst per klik in gedachten voor efficiënter ROI beheer.

Betekenis: profitbasedbidding

Profit-based-bidding is een benadering van advertentieveilingen waarbij de nadruk ligt op de winstgevendheid van elke klik. In plaats van te bieden op basis van hoeveel een adverteerder bereid is te betalen voor een klik, wordt er geboden met de verwachte winst van die klik in gedachten. Dit maakt het mogelijk voor adverteerders om efficiënter strategieën voor bodmanagement op te zetten en te maximaliseren op basis van hun ROI (Return on Investment).

Hoe Werkt profitbasedbidding?

Met profitbasedbidding, schatten marketeers de potentiële winst van een klik op hun advertentie. Het bod wordt vervolgens ingesteld om deze winst zo veel mogelijk te maximaliseren. Dit kan betekenen dat adverteerders meer betalen voor klikken die waarschijnlijk winstgevender zijn, of juist minder betalen voor klikken die minder waarschijnlijk omzet opleveren. Deze manier van bieden is zeer nuttig in het beheren van advertentiekosten, en optimaliseert de mogelijke winstmarge.

Voordelen van profitbasedbidding

Profit-based-bidding kan leiden tot betere prestaties en hogere rendementen uit uw advertentiecampagnes. Het stelt adverteerders in staat om zich te concentreren op de kwaliteit van de leads in plaats van op het volume, wat kan leiden tot hogere conversieratio's. Bovendien helpt deze strategie bij het nauwkeuriger verdelen van het advertentiebudget, door meer te investeren in winstgevende kansen en minder in minder winstgevende mogelijkheden.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!