Scraper site

Een scraper site is een website die ongeautoriseerd inhoud van andere websites kopieert, wat kan leiden tot SEO-problemen zoals dubbele inhoud.

Betekenis: scraper site

Een scraper site is een specifiek type website die zijn inhoud haalt van andere websites, zonder toestemming. Dit wordt gedaan door de code van de originele website te 'scrapen' of eigenlijk te kopiëren en het vervolgens op hun eigen site te plaatsen. Dit kan ernstige SEO-problemen veroorzaken voor de originele website doordat het kan leiden tot dubbele inhoud.

Impact van scraper sites op SEO

De aanwezigheid van scraper sites kan een aanzienlijke invloed hebben op de rangschikking van een website op zoekmachines. Dit komt doordat zoekmachines moeite kunnen hebben met het identificeren van de originele bron van de inhoud. Daardoor kan de ranking van de originele site dalen, terwijl de scraper site onterecht hoger in de zoekresultaten komt te staan.

Het bestrijden van scraper sites

Er zijn verschillende methoden om tegen scraper sites te vechten. Veel SEO-specialisten raden aan om een unieke, inhoudelijke metabeschrijving aan te maken voor elke pagina, om zo te voorkomen dat scraper sites de inhoud van een site dupliceren. Ook bevelen ze aan om regelmatig de prestaties van de website te monitoren en proactief te zijn in het rapporteren van scraper sites aan zoekmachines.

De ethiek van scraper sites

Hoewel scraper sites veel voorkomen en technisch gezien niet illegaal zijn, worden ze over het algemeen gezien als oneerlijk en schadelijk. Dit komt vooral omdat ze profiteren van het harde werk en de inspanning van de originele contentmakers, zonder daarvoor enige vergoeding of erkenning te geven.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!