Viewport

Viewport verwijst naar het zichtbare deel van een webpagina op een apparaat, belangrijk voor de gebruikerservaring en het verbeteren van conversies.

Betekenis: viewport

Viewport is een marketingterm die verwijst naar het zichtbare deel van een webpagina op een bepaald apparaat. Dit kan variëren afhankelijk van het apparaat dat wordt gebruikt om toegang te krijgen tot de pagina, zoals een computer, tablet of smartphone.

Gebruik van viewport in marketing

In de context van marketing, is de viewport van belang voor de algehele gebruikerservaring. Bij een optimale weergave wordt alle belangrijke informatie in de viewport getoond zonder dat de gebruiker onnodig hoeft te scrollen of zoomen. Hierdoor verbetert de interactie van de gebruiker met de webpagina, wat kan leiden tot hogere conversieratio's.

Het belang van een responsieve viewport

Een responsieve viewport past zich automatisch aan aan de grootte van het scherm van het gebruikte apparaat. Dit is vooral belangrijk in het huidige tijdperk waarin mensen toegang hebben tot internet via een breed scala aan apparaten. Het hebben van een responsieve viewport zorgt voor een consistente gebruikerservaring, ongeacht het apparaat dat wordt gebruikt, en draagt bij aan een hogere gebruikerstevredenheid en betrokkenheid.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!