Earned media

Earned media is gratis media-aandacht die een bedrijf verwerft door interessante onderwerpen te creëren of stimuleren. Het draagt bij aan geloofwaardigheid, bereik en merkbewustzijn.

Betekenis: earned media

Earned-media is het type media-aandacht dat een bedrijf gratis verwerft door onderwerpen waar consumenten over willen praten, te creëren of stimuleren. In plaats van te betalen voor advertenties om het bewustzijn te vergroten, verdienen bedrijven deze aandacht door organisch interessant te zijn. Dit kan gebeuren via positieve recensies, het hebben van een aanwezigheid in nieuwsartikelen, blogs, en op social media kanalen.

Belang van earned media

De waarde van earned-media ligt in zijn geloofwaardigheid en bereik. Mensen hebben de neiging om meer vertrouwen te hebben in de inhoud die organisch is gegenereerd dan in advertenties, waardoor earned-media een effectievere manier kan zijn om het merkbewustzijn te stimuleren en een positieve merkperceptie te creëren.

Strategieën voor earned media

Succesvolle strategieën voor earned-media kunnen inhoud maken die opvalt en gedeeld wordt, uitstekende klantenservice bieden die positieve mond-tot-mondreclame genereert, en proactief werken aan relaties met journalisten en influencers, zodat ze in de toekomst meer geneigd zijn om over het bedrijf te praten.

Earned-Media en andere soorten media

Earned-media werkt vaak hand in hand met betaalde media (waarbij een bedrijf betaalt om een ​​bericht te verspreiden) en eigen media (kanalen die een bedrijf zelf beheert, zoals een website of een blog). Samen vormen deze drie soorten media een holistische marketing- en communicatiestrategie.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!