Emailmarketing

Emailmarketing is een vorm van direct marketing via e-mail, om relaties op te bouwen, leads te genereren en verkoop te verhogen.

Betekenis: emailmarketing

emailmarketing is een vorm van direct marketing waarin een bedrijf een bericht naar een groep mensen stuurt via e-mail. Deze marketingtechniek wordt vaak gebruikt om relaties op te bouwen met potentiële klanten, bestaande klanten te koesteren en loyaliteit te creëren.

Waarom is emailmarketing belangrijk?

emailmarketing is belangrijk omdat het een effectieve en betaalbare manier is voor bedrijven om hun boodschap rechtstreeks aan consumenten te leveren. Het kan helpen bij het verhogen van naamsbekendheid, het genereren van leads en het verhogen van de verkoop. Bovendien kan emailmarketing op een zeer gerichte manier worden uitgevoerd, zodat de juiste boodschap op het juiste moment bij de juiste mensen aankomt.

Soorten emailmarketing

Er zijn meerdere soorten emailmarketing, waaronder transactionele emails, direct e-mail en mobiele emailmarketing. Transactionele emails worden meestal automatisch geactiveerd door interacties tussen het bedrijf en de klant, terwijl directe e-mail meestal een promotionele boodschap bevat. Mobiele emailmarketing houdt rekening met het feit dat veel consumenten hun e-mails nu op mobiele apparaten lezen.

Hoe werkt emailmarketing?

Bij emailmarketing stuurt een bedrijf een e-mailbericht naar een lijst van mensen die hebben aangegeven dat ze berichten van het bedrijf willen ontvangen. Een typisch emailmarketingbericht bevat informatie over producten of diensten, speciale aanbiedingen of nieuws over het bedrijf. emailmarketingberichten kunnen ook links bevatten naar de website van het bedrijf, waardoor ontvangers meer informatie kunnen zoeken of een aankoop kunnen doen.

Wil je meer weten over andere marketingtermen? Bekijk dan onze pagina's over Content Marketing.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!