Kiss

'KISS' in marketing staat voor 'Keep It Simple, Stupid', wat benadrukt dat eenvoudige boodschappen en ontwerpen vaak effectiever zijn omdat ze breed begrijpelijk zijn.

Betekenis: KISS

In de wereld van marketing is de term 'KISS' er één die u waarschijnlijk vaker zult tegenkomen. Het staat voor de richtlijn 'Keep It Simple, Stupid'. Deze term benadrukt het belang van eenvoud in communicatie en marketingstrategieën. Het principe is gebaseerd op het idee dat eenvoudige boodschappen en ontwerpen vaak het meest effectief zijn omdat ze gemakkelijk worden begrepen door een breed publiek.

Toepassing van KISS

De 'KISS'-strategie kan worden toegepast op diverse marketingtechnieken, zoals advertenties, e-mailcampagnes, webdesign en productontwerp. Het hoofddoel van de KISS-strategie is om de boodschap zo helder en gemakkelijk mogelijk te maken, zodat klanten niet hoeven te worstelen om te begrijpen wat wordt aangeboden of hoe ze het kunnen krijgen.

Voorbeelden van KISS in actie

Een typisch voorbeeld van de KISS-strategie in actie kan gezien worden in veel wereldwijde reclamecampagnes. Een heldere en duidelijke pay-off, zoals Nike's 'Just Do It', laat zien hoe effectief eenvoud kan zijn. Door complexiteit te vermijden, hebben bedrijven als Nike in staat geweest om duurzame merkherkenning en klantentrouw te bereiken.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!