Frictie

Frictie in marketing refereert aan obstakels die het aankoopproces compliceren, zoals trage laadtijden of complexe betaalprocedures, en kan sales beïnvloeden.

Betekenis: Frictie

In de wereld van marketing, betekent frictie iets dat het aankoopproces moeilijk of ingewikkeld maakt, waardoor potentiële klanten kunnen afhaken. Denk bijvoorbeeld aan trage website laadtijden, complexe betalingsprocedures of een lange lijst met verplichte informatie om in te vullen. Het minimaliseren van deze frictie kan leiden tot een hogere conversieratio.

Waarom frictie belangrijk is in Marketing

Frictie heeft een directe impact op de gebruikerservaring van een klant op uw website of app. Teveel frictie kan leiden tot verhoogde bounce rates, afgenomen klanttevredenheid en lagere verkoopcijfers. Door deze elementen op te sporen en te elimineren, kan je de klanttevredenheid verhogen en je verkoop stimuleren.

Frictie minimaliseren

Er zijn verschillende manieren om frictie te verminderen in het aankoopproces. Eén daarvan is door het aankoopproces zo simpel en duidelijk mogelijk te maken. Laat duidelijk zien wat de volgende stappen zijn en verminder het aantal stappen waar mogelijk. Het vereenvoudigen van het betalingsproces is een andere effectieve manier. Dit kan worden bereikt door verschillende betaalopties aan te bieden, zoals PayPal of creditcard, om aan de voorkeuren van elke klant tegemoet te komen.-

Belangrijk om te weten over frictie

Het is belangrijk om te onthouden dat niet alle frictie slecht is. Soms kan een beetje frictie ervoor zorgen dat klanten beter nadenken over hun aankoop en aldus meer tevreden zijn met hun beslissing. De uitdaging is om de juiste balans te vinden.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!