Bofu bottom of the funnel

BOFU bottom of the funnel verwijst naar de laatste fase in de klantreis waar prospects kopers worden door gerichte conversie-strategieën.

Betekenis: Bofu bottom of the funnel

Stel je voor, je bent op een glijbaan. Aan de bovenkant lijkt iedereen enthousiast om naar beneden te gaan, maar uiteindelijk zijn het slechts een paar die de sprong wagen en het einde bereiken. Dit is precies hoe de 'bofu' of 'bottom-of-the-funnel' werkt in de marketingwereld. Het is het laatste stukje van de klantreis, waarin geïnteresseerden veranderen in kopers.

Inzetten van Bofu bottom of the funnel strategieën

Bij de bofu-fase gaat het erom de deal te sluiten. Je hebt de interesse al gewekt en de voordelen van je product of dienst zijn duidelijk gemaakt bovenin de trechter ('top-of-the-funnel') en in het midden ('middle-of-the-funnel'). Nu is het tijd om de twijfelaars over de streep te trekken. Dit doe je door ze net dat zetje in de rug te geven, bijvoorbeeld met een demo, gratis proefversie of een onweerstaanbaar aanbod. Het is eigenlijk de fase waarin je zegt: "Kom op, je weet dat je het wilt, waar wacht je nog op?"

Waarom Bofu bottom of the funnel essentieel is voor succes

Zonder een sterke bofu-strategie kan al het harde werk om aandacht te trekken en interesse te wekken, als sneeuw voor de zon verdwijnen. Het is als een marathon lopen en vlak voor de finishlijn stoppen; je moet die laatste meters maken om succes te boeken. Door gerichte en persoonlijke aandacht in deze laatste fase verhoog je de conversieratio en zorg je ervoor dat alle voorgaande inspanningen niet voor niets zijn geweest.

Samenvattend

In elke goede marketingstrategie is de bofu, of 'bottom-of-the-funnel', de cruciale eindfase waar je inspanningen worden beloond met echte conversies. Zie het als de laatste en beslissende zet in een schaakspel; je hebt je stukken zorgvuldig gepositioneerd en nu is het tijd om schaakmat te zetten. Met solide bofu-acties is jouw marketingstrategie pas echt compleet.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!