Besloten vennootschap

Een besloten vennootschap (BV) is een bedrijfsentiteit met beperkte aandeelhoudersaansprakelijkheid en fiscale voordelen.

Betekenis: besloten vennootschap

Een besloten vennootschap, of BV, is een bedrijfsvorm waarvan de aandelen niet vrij verhandelbaar zijn op de beurs. Dit betekent dat de aandelen in handen zijn van een gesloten kring van aandeelhouders, vaak de oprichters, hun familie of andere bekenden. De BV-structuur wordt vaak gekozen voor zijn flexibiliteit, beperkte aansprakelijkheid van de aandeelhouders en professionele uitstraling. Zo kunnen ondernemers het bedrijfsrisico van hun persoonlijk vermogen scheiden, wat een stukje zekerheid biedt bij het zakendoen.

Functie van de besloten vennootschap

Binnen de BV kan er sprake zijn van verschillende functies en verantwoordelijkheden. Directeuren zijn verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding en het bestuur, terwijl aandeelhouders zich bezighouden met overkoepelende beslissingen tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders. Het interessante aan een besloten vennootschap is dat het een eigen rechtspersoon is; het kan daardoor zelf contracten aangaan, bezittingen hebben en ook in rechte optreden.

Voordelen van een besloten vennootschap

Een van de voornaamste voordelen van een BV is de beperkte aansprakelijkheid. Aangezien een BV een eigen rechtspersoon is, zijn aandeelhouders in principe alleen aansprakelijk voor het bedrag dat zij in de onderneming hebben geïnvesteerd. Daarnaast biedt de BV fiscale voordelen, zoals fiscaal vriendelijke regelingen voor ondernemers en mogelijkheden voor het opbouwen van een pensioen. De BV-vorm is met name aantrekkelijk voor ondernemers met groeiambities die hun bedrijfsstructuur professioneel wensen in te richten.

Keuze voor een besloten vennootschap

Het besluit om een BV op te richten hangt af van verschillende factoren, zoals de omvang van de onderneming, de gewenste mate van aansprakelijkheidsbeperking en de fiscale implicaties. Het is een populaire keuze bij zowel startende als gevestigde ondernemers die hun zakelijke risico's willen beperken en op zoek zijn naar een solide basis voor expansie en investeringen.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!