Off the record

Off the record in marketing verwijst naar een strategie waarbij niet-openbare informatie vertrouwelijk wordt gedeeld, vaak gebruikt om relaties op te bouwen of reacties te testen.

Betekenis: off the record

In de wereld van marketing verwijst de term "off the record" naar een strategie waarbij informatie wordt gedeeld die niet bedoeld is voor openbare verspreiding. Vaak wordt deze techniek gebruikt om in vertrouwen informatie te delen met journalisten of andere belanghebbenden.

Wanneer wordt off the record gebruikt?

Off the record kan gebruikt worden in verschillende situaties. Bijvoorbeeld als een organisatie een product update wil delen zonder dat deze officieel aangekondigd is. Of wanneer de marketeer bepaalde informatie wil onthullen over een zeer gevoelige kwestie die nog niet openbaar is gemaakt.

Belang van off the record in marketing

Off the record is een belangrijke tool voor marketeers. Het kan helpen om relaties te bouwen met de media en andere belanghebbenden. Het kan ook nuttig zijn om te testen hoe bepaalde informatie door het publiek wordt ontvangen voordat het officieel wordt vrijgegeven.

Risico's van off the record communicatie

Hoewel off the record strategieën nuttig kunnen zijn, dragen ze ook risico's. Er is altijd de kans dat de ontvanger van de informatie deze toch openbaar maakt. Daarom is het belangrijk om de betrouwbaarheid van de ontvanger in te schatten voordat je besluit om off the record informatie met hen te delen.

Mediarelaties en berichtgeving zijn twee andere belangrijke marketingtermen die gerelateerd zijn aan off the record. Bezoek deze pagina's om meer te weten te komen over hoe deze termen bijdragen aan effectieve marketingcommunicatie.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!