Paid media

Paid media verwijst naar betaalde marketing om boodschap of dienst aan een doelgroep te presenteren, zoals advertenties op radio, tv of online platforms.

Betekenis: paid media

paid media is een belangrijk onderdeel van een complete marketingstrategie. Het verwijst naar marketing waarbij je betaalt om jouw boodschap, product of dienst aan een doelgroep te presenteren. Dit kunnen traditionele advertenties zijn op radio of televisie, maar ook online advertenties op platforms zoals Google, Facebook of Instagram.

Hoe werkt paid media?

De kosten voor paid media variëren op basis van het platform en de specifieke doelen die je probeert te bereiken. Je betaalt meestal voor elke keer dat de advertentie wordt vertoond (impressies), wanneer erop wordt geklikt (klikken), of wanneer er een bepaalde actie wordt ondernomen (conversies). Het is belangrijk om je doelgroep en goed te begrijpen, zodat je jouw budget effectief kunt inzetten.

Voordelen van paid media

In tegenstelling tot earned-media en owned-media, biedt paid media de mogelijkheid om controles uit te voeren en snelle resultaten te behalen. Met de juiste kun je jouw doelgroep bereiken, brand awareness verhogen en de omzet stimuleren.

Nadeel van paid media

Echter, er is een nadeel aan het gebruik van paid media - de kosten. Je moet er voortdurend in investeren om zichtbaar te blijven en het rendement loopt mogelijk terug na verloop van tijd. Bovendien zijn sommige consumenten sceptisch als het gaat om betaalde advertenties. Het combineren van paid media met andere soorten media kan een effectievere strategie zijn voor merkopbouw en revenu.

Voorbeelden van paid media

Voorbeelden van succesvolle paid media kunnen zijn : een goed geplaatste banneradvertentie, betaalde social media campagnes, pay-per-click (PPC) advertenties, gesponsorde blog posts of influencer partnerships.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!