Whois

Whois is een wereldwijde database met informatie over geregistreerde domeinnamen. Deze tool helpt in de online marketingwereld bij het identificeren van domeineigenaren en andere nuttige informatie.

Betekenis: whois

Whois is een belangrijke term in de digitale marketingwereld, en dan vooral als je in de webhosting zit. Maar wat betekent het eigenlijk? De term verwijst naar een wereldwijde database waarin informatie wordt opgeslagen over de registratie van domeinnamen. Met een 'whois'-zoekopdracht kan de eigenaar van een specifiek domein worden achterhaald, evenals andere nuttige informatie zoals de registrar, de registratiedatum, de vervaldatum en meer.

Waarom is whois belangrijk in marketing?

In de online wereld gaat het allemaal om het verkrijgen van zichtbaarheid en het bevorderen van je merk. Een 'whois'-opzoektool kan een handige bron van informatie zijn voor marketeers en SEO-experts. Het kan ze bijvoorbeeld helpen om de eigenaren van concurrerende websites te identificeren, waardoor ze een beter begrip krijgen van het online landschap in hun sector. Bovendien kunnen 'whois'-gegevens ook inzicht geven in de levenscyclus van een domeinnaam, wat kan helpen bij het maken van strategische beslissingen over domeinaankoop of merkbescherming.

How to use whois?

Er zijn veel websites en online tools beschikbaar die je een 'whois'-zoekopdracht laten uitvoeren. Het enige wat je hoeft te doen is de domeinnaam in te voeren die je wilt onderzoeken, en de tool zal de relevante informatie weergeven. Het is echter belangrijk op te merken dat vanwege privacyregels de contactgegevens van de domeineigenaar soms gemaskeerd of verborgen kunnen zijn.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!