Vriendelijke url

Een vriendelijke url, of SEO-vriendelijke url, is een webadres dat makkelijk te lezen is voor mensen en zoekmachines. Het beschrijft duidelijk de inhoud van een webpagina zonder complexe codes of parameters.

Betekenis: vriendelijke url

In de wereld van online marketing komt de term 'vriendelijke url' vrij vaak voor. Maar wat betekent het precies? Een vriendelijke url, ook bekend als een SEO-vriendelijke url, is een webadres dat gemakkelijk te lezen en te begrijpen is voor zowel mensen als zoekmachines. Het geeft duidelijk aan waar de betreffende webpagina over gaat, doorgaans zonder complexe parameters of query strings.

Belang van een vriendelijke url

De relevantie van een vriendelijke url stijgt met de dag. Zoekmachines zoals Google geven de voorkeur aan url's die beschrijvend en beknopt zijn. Dit komt omdat dergelijke url's het gemakkelijker maken voor gebruikers om te begrijpen waar een webpagina over gaat, zelfs voordat ze erop klikken. Dit verbetert de gebruikerservaring en kan ook leiden tot hogere klikfrequenties.

Hoe ziet een vriendelijke url eruit?

Een vriendelijke url is meestal kort en beschrijvend. Het maakt gebruik van woorden die relevant zijn voor de inhoud van de pagina, in plaats van willekeurige letters en cijfers. Neem bijvoorbeeld de url 'www.website.nl/marketingtermen/vriendelijke-url'. Hieruit is duidelijk af te leiden dat je meer kunt lezen over de marketingterm 'vriendelijke-url'. Het gebruik van tussenstreepjes ('-') maakt de url makkelijker te lezen en te begrijpen.

Creëren van een vriendelijke url

De meeste content management systemen bieden de mogelijkheid om de url-structuur van je website aan te passen. Hiermee kan je gemakkelijk een vriendelijke url creëren voor elke individuele pagina. Denk eraan om je belangrijkste trefwoorden in de url op te nemen, maar vermijd het overmatig gebruik ervan, zodat je niet wordt afgestraft door zoekmachines.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!