Guerillamarketing

Guerillamarketing is een vorm van marketing die onconventionele methoden gebruikt om met een klein budget een groot effect te hebben en op te vallen.

Betekenis: Guerillamarketing

Opschudding veroorzaken en opvallen, dat is waar guerillamarketing om draait. Deze vorm van marketing is jong, speels en gaat net even buiten de gebaande paden. Het doel? Met weinig budget een groot effect teweegbrengen.

Wat is guerillamarketing precies?

Onder guerillamarketing valt een scala aan marketingtechnieken die allen een duidelijk gemeenschappelijk kenmerk hebben: ze zijn niet-traditioneel. Van straatstunts, graffiti en flash mobs tot online viral marketing, deze vorm van marketing valt op door haar herhaaldelijk gebruik van onconventionele methoden.

Hoe werkt guerillamarketing?

Guerillamarketing draait om impact maken met weinig middelen. Vaak hebben acties hierbij een verrassingseffect en spelen ze in op de emoties van de doelgroep, waardoor ze blijven hangen. Met als hoofddoel: awareness creëren voor een product, merk of evenement. Een goed voorbeeld is een plotselinge flashmob in een druk winkelcentrum om aandacht te vragen voor een nieuwe filmrelease.

Voordelen van guerillamarketing

Wat guerillamarketing zo royaal maakt, is dat het met een klein budget toch grote resultaten kan behalen. Het is specifiek ontworpen om op te vallen en een blijvende indruk achter te laten bij het publiek. Daarnaast kan het aanzienlijk meer media-aandacht genereren dan traditionele marketingcampagnes. En dit alles leidt tot meer naamsbekendheid en een grotere merkherkenning.

Belangrijke overwegingen bij guerillamarketing

Alhoewel guerillamarketing een krachtige strategie kan zijn, zijn er ook risico’s. Het is belangrijk om goed te begrijpen hoe je doelgroep kan reageren en om zorgvuldig te plannen om controverse of misverstanden te voorkomen. Kies voor een guerillamarketingcampagne die past bij jouw merk en doelstellingen, houd rekening met het onverwachte en wees bereid om indien nodig snel te reageren.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!