Bannerpositie

Bannerpositie verwijst naar de locatie van een reclamebanner op een webpagina. De gekozen positie beïnvloedt de zichtbaarheid, relevantie en het succes van de advertentie.

Betekenis: bannerpositie

In de digitale marketingwereld verwijst de term bannerpositie naar de locatie waar een reclamebanner op een webpagina wordt geplaatst. Deze locatie kan variëren, bijvoorbeeld aan de bovenkant, aan de onderkant, of aan de zijkanten van de pagina. De banner kan ook in de tekst van een artikel of een blogpost zijn ingebed.

De keuze van de bannerpositie is cruciaal voor het succes van de advertentiecampagne. Dit komt omdat de zichtbaarheid en de waarschijnlijkheid dat een gebruiker op de banner klikt, sterk afhankelijk zijn van waar de banner zich op de pagina bevindt. Onderzoek wijst uit dat banners die aan de bovenkant van de pagina worden geplaatst, over het algemeen de meeste zichtbaarheid en klikken krijgen.

Waarom bannerpositie belangrijk is

Bannerpositie is niet alleen belangrijk voor de zichtbaarheid, maar ook voor de relevantie van de advertentie in relatie tot de content op de pagina. Bij het bepalen van de meest effectieve bannerpositie kan een adverteerder rekening houden met de content en de lay-out van de pagina, evenals met het gedrag en de voorkeuren van de doelgroep.

Bannerpositionering is vaak een onderdeel van een grotere marketingstrategie, die kan bestaan uit zoekmachineoptimalisatie, inhoudsmarketing, social media marketing en andere technieken. Goed geplaatste banners kunnen de betrokkenheid van de gebruiker verhogen, de merkbekendheid verbeteren en de doorklikratio verhogen.

Keuzes rondom bannerpositie

Bij het kiezen van de meest effectieve bannerpositie zijn er verschillende factoren waarmee rekening moet worden gehouden. Dit zijn onder andere de grootte en het formaat van de banner, de doelgroep, de algemene stijl en het ontwerp van de webpagina, en de doelen van de advertentiecampagne. Het is ook belangrijk om te bedenken dat wat voor één campagne of product werkt, misschien niet zo effectief is voor een ander.

Kortom, bij het plannen en uitvoeren van een succesvolle digitale advertentiecampagne, is de bannerpositie een factor die zeker niet over het hoofd mag worden gezien.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!