Cherrypicking

Cherrypicking is een marketingterm die verwijst naar het selecteren van de meest gunstige gegevens of informatie uit een grotere selectie om een positief beeld te creëren.

Betekenis: cherrypicking

Cherrypicking, of in het Nederlands, kersenplukken, is een marketingterm die verwijst naar het selecteren van alleen de meest gunstige gegevens of informatie uit een grotere selectie. Dit kan gebeuren om een standpunt te ondersteunen, een product aan te prijzen of een dienst er beter uit te laten zien dan deze in werkelijkheid is.

Voordelen van cherrypicking

Cherrypicking kan een effectieve manier zijn om een verhaal te vertellen over je merk, product of dienst. Door de beste resultaten te selecteren en deze naar voren te brengen, kan je de uitstraling van je merk verbeteren en de aandacht van klanten trekken.

Nadelen van cherrypicking

Hoewel cherrypicking voordelig kan zijn, is het ook belangrijk om ervan bewust te zijn dat het manipulatief kan overkomen. Als consumenten erachter komen dat alleen de positieve informatie naar voren is gebracht, kan dit afbreuk doen aan het vertrouwen in het merk. Transparantie is daarom een belangrijk begrip in marketing.

Cherrypicking in praktijk

Cherrypicking komt vaak voor in de marketingwereld. Een voorbeeld hiervan is een bedrijf dat alleen de positieve recensies van een product toont, terwijl er ook veel negatieve feedback gegeven is. Het is belangrijk om als bedrijf ethisch om te gaan met deze manier van marketing.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!