404 pagina

Een 404 pagina is de foutmelding die verschijnt als een websitepagina niet wordt gevonden. Een goed ontworpen 404 pagina kan de gebruikerservaring verbeteren en bijdragen aan de SEO.

Betekenis: 404 pagina

Een 404 pagina verwijst naar de foutmelding die je krijgt wanneer de pagina die je probeert te bereiken niet bestaat of niet kan worden gevonden op een website. Dit kan gebeuren wanneer er een fout zit in de URL, de pagina is verwijderd of de website is verhuisd zonder de juiste doorverwijzing in te stellen.

Het belang van een goede 404 pagina

Een 404-fout kan frustrerend zijn voor websitebezoekers. Echter, een goed ontworpen 404 pagina kan deze negatieve ervaring omvormen tot een positieve. Het kan worden aangepast om nuttige links, een zoekbalk of zelfs humoristische content te tonen om de gebruiker betrokken te houden. Het helpt bij het behouden van bezoekers, ondanks de fout.

404 pagina en SEO

Hoewel een 404 pagina niet direct invloed heeft op je SEO, kan het wel een rol spelen in de ervaring van de gebruiker. Een nuttige en effectieve 404 pagina kan helpen om de bounce rate (het percentage bezoekers dat na één pagina de website verlaat) te verminderen, wat een positieve invloed kan hebben op je SEO.

404 pagina ontwerptips

Goede 404 pagina's zijn helder, nuttig en reflecteren de merkidentiteit. Overweeg om een duidelijke melding te geven dat de gevraagde pagina niet kan worden gevonden, maar bied daarnaast ook links naar populaire of recente content, een zoekbalk of zelfs een manier om de ontbrekende pagina te melden. Humor kan ook nuttig zijn om de frustratie van de bezoeker te verminderen en positieve gevoelens te bevorderen.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!