7s model

Het 7s model is een marketingconcept dat gebruikt wordt om de effectiviteit van een organisatie te analyseren. Het bestaat uit zeven met elkaar verbonden factoren die de prestaties beïnvloeden.

Betekenis: 7s model

Het 7s model is een bekend concept in marketing dat helpt om intern de effectiviteit van een organisatie te analyseren. Het model bestaat uit zeven factoren die met elkaar in verbinding staan en daardoor invloed hebben op de algehele prestaties van een organisatie. Deze factoren zijn verdeeld in 'harde' elementen (strategie, structuur en systemen) en 'zachte' elementen (vaardigheden, stijl, staf en gezamenlijke waarden).

Hoe werkt het 7s model?

Het cruciale aspect van het 7s model is dat alle zeven factoren met elkaar in verband staan en elkaar beïnvloeden. Veranderingen in één factor kunnen derhalve uitstralen naar de andere zes. Dit maakt het 7s model tot een waardevol instrument voor het beoordelen van de interne werking van een organisatie en voor het plannen van veranderingen.

Toepassing van het 7s model in marketing

Het 7s model kan in marketing worden toegepast om een beter inzicht te krijgen in de interne organisatie. Als je bijvoorbeeld de strategie van je bedrijf wilt aanpassen, zou je eerst kunnen kijken naar de huidige structuur, systemen, vaardigheden, stijl, staf en gezamenlijke waarden om te zien of deze verandering zou ondersteunen. Ook kan het model nuttig zijn voor het identificeren van sterke punten binnen het bedrijf waarop je in je marketingstrategie kunt inspelen.

Voorbeelden van het gebruik van het 7s model

Het 7s model kan op vele manieren worden gebruikt. Dit kan variëren van een grondige analyse van de gehele organisatie tot het evalueren van specifieke projecten of campagnes. Enkele voorbeelden van toepassingen zijn:

  • Het beoordelen van de effectiviteit van een nieuwe marketingstrategie
  • Het identificeren van verbeterpunten in de bedrijfsstructuur
  • Het evalueren van de competenties binnen het marketingteam

Over het algemeen biedt het 7s model een uitgebreid framework voor het analyseren en verbeteren van de interne omgeving van een organisatie.

Leer meer over marketingmodellen en strategieën

Voor meer informatie over andere marketingmodellen en strategieën, bezoek dan onze SWOT-analyse pagina's.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!